abonneren

Samsung-baas: Blu-ray heeft levensduur van 5 jaar

Volgens een hoge pief bij Samsung UK heeft de Blu-raytechnologie maar een korte levensduur. De verwachting is dat Blu-ray binnen vijf jaar is vervangen door een nieuwe technologie.Indien de toekomstvisie van Andy Griffiths, directeur consumenten-elektronica bij Samsung UK, klopt dan zal Blu-ray in totaal maar zeven jaar oud worden. Vergeleken met eerdere videotechnologieën is dit zeer kort. De DVD-technologie houdt het al tien jaar vol.

Griffiths verwacht dat media op optische schijven binnen vijf jaar zal zijn vervangen door downloadbare en streaming media. Griffith wijst er op dat online diensten die downloadbare en streaming content aanbieden steeds populairder worden.

Samsung verwacht dat het de komende jaren vooral veel geld zal verdienen met televisies. Samsung heeft hoge verwachten voor de OLED-technologie. OLED-televies zijn dunner dan LCD-televisies en tonen een scherper en realistischer beeld. Op dit moment is de OLED-technologie nog te duur om in grote aantal geproduceerd te worden.

Griffiths is niet de eerste die verwacht dat Blu-ray niet lang te leven heeft. Veel analisten roepen al maanden dat de oorlog tussen HD-DVD en Blu-ray de beide formaten geen goed heeft gedaan en dat de oorlog eigenlijk geen winnaar kent. De beide formaten hebben ongeveer twee jaar lang met elkaar gestreden om de nieuwe video-standaard te worden. Die tijd was lang genoeg voor alternatieve technologieën, zoals streaming media, om hun opwachting te maken. Sommige analisten denken zelfs dat Microsoft met opzet de HD-oorlog heeft gerekt, zodat het in die tijd zijn streaming HD-technologie kon ontwikkelen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: