abonneren

Samenwerking tussen Microsoft en De Telefoongids

Microsoft en De Telefoongids, uitgever van de Telefoongids & Gouden Gids, gaan gezamenlijk een aantal nieuwe diensten ontwikkelen voor de online consument. Een van de eerste resultaten is de integratie van bedrijfsinformatie uit De Telefoongids met Live Search Maps van Microsoft. Via maps.live.nlzoekt de gebruiker naar lokale bedrijven aan de hand van een Microsoft Virtual Earth-plattegrond. De zoekresultaten die op de kaart worden getoond zijn afkomstig uit De Telefoongids.

Daarnaast is aan detelefoongids.nl een 'searchbox' toegevoegd, waarmee de gebruiker direct op internet kan zoeken met Microsoft Live Search. Live Search is als zoekmachine eveneens toegevoegd aan de downloadbare toolbar van De Telefoongids. Microsoft gaat eveneens een 'searchbox' toevoegen aan de MSN-portal, waarmee de gebruiker eenvoudig kan zoeken in de gegevens uit De Telefoongids.

Maandelijks maken 8,2 miljoen Nederlanders gebruik van de MSN/Live-portal. De Telefoongids BV voorziet twee miljoen Nederlanders per dag van gegevens over 600.000 bedrijven in heel Nederland.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: