abonneren

Samenwerking Nokia en Microsoft

Microsoft en Nokia gaan samenwerken op het gebied van de zakelijke toepassingen op smartphones. Mobiele Office-applicaties zullen in de loop van volgend jaar op Nokia's zakelijke, op symbian gebaseerde, smartphones beschikbaar komen.Nokia is met meer dan 200 miljoen smartphone-gebruikers de grootste Smartphone-fabrikant ter wereld. Daarmee is het een natuurlijke partner voor Microsoft, aldus een woordvoerder van Microsoft. De overeenkomst maakt het de Nokia smarphone-gebruikers wereldwijd mogelijk om Office documenten te gebruiken en te delen.
Dit past in Microsofts strategie om productiviteitstoepassingen te spreiden over pc, telefoon en browser. Het moet de Nokia gebruikers een naadloze integratie bieden van Microsofts kantoortoepassingen en berichtenverkeer.

Hiermee versterkt Nokia zijn inspanningen om het gebruik van email te optimaliseren. Deze deal is met name voor Nokia een sterke zet in de competitie met de Blackberry van concurrent RIM. De mobiele Officetoepassingen zullen we het eerste zien verschijnen op Nokia's E-serie smartphones.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: