abonneren

Safe Web is Symantec's antwoord op McAfee SiteAdvisor

Symantec is bezig met een betatest van Safe Web, waarmee gebruikers worden gewaarschuwd voor onveilige websites. Het zal als onderdeel van Norton Internet Security 2009 worden aangeboden.Safe Web is Symantec's antwoord op McAfee SiteAdvisor, dat al een aantal jaren bestaat. Om Safe Web te kunnen gebruiken moet wel Norton Internet Security 2009 geïnstalleerd zijn en dat is meteen een belangrijk verschil: bij SiteAdvisor is geen volledig beveiligingspakket nodig.
McAfee's SiteAdvisor is verkrijgbaar als losse plug-in voor Internet Explorer of als Firefox-extensie zodat Mac-gebruikers er ook iets aan hebben.

Gebruikers van Symantec's oplossing kunnen naar safeweb.norton.com gaan om handmatig te controleren of een website veilig is. Helaas zijn veel (Nederlandse) websites nog niet beoordeeld zodat Symantec op dit punt nog een inhaalslag zal moeten maken. Gebruikers reviews en alerts aanmelden via het Community Watch-programma. De beta van Norton Internet Security 2009 is al online beschikbaar. Voor Safe Web kunt u op de website van Symantec terecht.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie