Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

Safari haalt 100% in Acid3-test met nieuwe WebKit

Met de nieuwste build van de open-source WebKit rendering-engine behaalt Apple's Safari-browser een 100 procent score in de Acid3 renderingtest.De tests werden gedaan op een virtuele Windows XP Home SP3-machine die draait op Microsoft Virtual PC 2007 SP1, en met versie 3.1.2 van Apple's Safari. Zonder de nieuwste WebKit-versie behaalde Safari een score van 75 procent - nog steeds beter dan de meeste van zijn concurrenten zoals Internet Explorer en Firefox. Alleen Opera 9.6 voor Windows scoort met 85 procent beter.

Na installatie van versie r36882 van WebKit behaalt Safari een score van 100 procent. Aangezien Google's Chrome-browser ook WebKit gebruikt voor het renderen van webpagina's ligt het voor de hand dat deze browser ook na installatie van versie r36882 met vlag en wimpel slaagt voor de Acid3-test.

Ander goed nieuws is dat met versie r36882 het renderen van een webpagina op een 2,4GHz MacBook Pro nog maar eenderde van de tijd in beslag neemt. WebKit versie r36882 rendert een webpagina in ongeveer 1,77 seconden.


Bron: webkit.org/blog/280/full-pass-of-acid-3

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 30 november

donderdag 09 november

Laatste reactie