abonneren

Safari 3.0 zorgt ook voor problemen op de Mac

Een groot aantal Mac-gebruikers zijn kwaad op Apple nadat ze de nieuwe versie van de Safari-browser had uitgeprobeerd.
Na installatie van de browser blijken een aantal belangrijke applicaties niet meer goed te werken.

Enkele uren nadat Apple versie 3.0 van Safari online had gezet, klaagden gebruikers al dat na installatie van de browser programmna's sommige programma's zoals Cocoa, iTunes, Coda en Adium niet meer wilden opstarten. Sommige gebruikers beloofden nooit meer Safari te gebruiken.

Een veelvoorkomende klacht is dat Safari halverwege de installatie crasht. Sommige gebruikers hebben de installatie geforceerd beëindigd toen bleek dat deze hing. Wanneer de installatie van Safari crasht, worden een aantal bestanden van het WebKit-framework beschadigd. WebKit is een open-source application framework dat gebruikt wordt door Apple voor zijn Safari-browser, de Adium im-client en een aantal andere webapplicaties.

Een aantal gedupeerden wist de programma's weer aan de praat te krijgen door de beschadigde bestanden te vervangen door niet-beschadigde bestanden uit een eerdere systeemupdate. Andere gebruikers merkten dat de bestanden nog intact waren, maar alleen verplaats waren naar een andere locatie op de harde schijf.

Safari Patch
Drie dagen na de lancering van de Windows-versie van Safari heeft Apple de eerste patch uitgebracht. In Safari 3.0.1 zijn drie kwetsbaarheden in de browser gerepareerd. Gebruikers vonden veel meer bugs in de betaversie van de browser, maar beveiligingsexperts zijn toch blij dat Apple zo snel een update heeft uitgebracht. Normaal duurt het weken of zelfs maanden voordat Apple updates uitbrengt die beveiligingsproblemen oplossen.

Dit is de eerste keer dat Apple een Windows-versie van zijn Safari heeft uitgebracht. Doordat veel meer mensen een pc gebruiken dan een Mac is de code van de browser door veel meer beveiligingsexperts onder de loep genomen. Zij sloegen vlak na de lancering alarm over de vele bugs in de browser.


Website: Apple Safari

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie