abonneren

S3 komt met dual-gpu grafische kaart

Kent u ze nog, S3 Graphics? De subdivisie van VIA Technologies is van plan later deze maand de eerste grafische kaarten met twee gpu's te vertonen.
S3 heeft twee Chrome 5400E-gpu's geplaatst op één pcb om zo de aanval te openen op ATI's Eyefinity-technologie.

ATI Eyefinity is bedoeld om een groot aantal displays aan te sturen; de eerste Eyefinity-kaart kan zeker zes schermen tegelijkertijd van beeldinformatie voorzien. S3 wil niet onderdoen en belooft dat de dual-gpu-kaart maar liefst acht beeldschermen kan aansturen. De kaart zal vermoedelijk als de Chrome 5400E X2 op de markt komen. De twee gpu's ondersteunen samen vier full-hd (1080p) gesynchroniseerde videostreams.

S3 mikt zijn Chrome 5400E X2 absoluut niet op gamers, daarvoor ontbreekt het aan 3D-kracht, maar dankzij de lage energieconsumptie van de Chrome-gpu's zou de kaart wel eens kunnen aanslaan in professionele markten waar veel met multimonitoropstellingen gewerkt worden. Hier zal het concurrentie ondervinden van Matrox, die tevens met multi-display-oplossingen leurt.

De Chrome 5400E-gpu ondersteunt DirectX 10.1, OpenGL 3.0, 7.1-kanaals audio via hdmi en hardwarematige acceleratie van h.264, mpeg2-hd en vc-1. De eerste samples van de Chrome 5400E X2 zouden in het tweede kwartaal beschikbaar moeten zijn.

X-bit Labs

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: