abonneren

S3 komt met DirectX 10.1-chipset

nVidia is niet overtuigd van het nut van DirectX 10.1, maar chipsetfabrikant S3 wel: het bedrijf volgt AMD en komt binnenkort met een compatibele grafische chipset voor budgetmoederborden. Met de nieuwe chipset wil S3 goedkope moederborden ook interessant maken voor multimediafanaten.De nieuwe S3 Graphics Chrome 430 en 440 ondersteunen naast DirectX 10.1 ook OpenGL 2.1 en een speciale videoengine met de naam Chromotion HD 2.0. Deze engine kan mpeg2, h.264 en vc-1 in hardware decoderen, waardoor de cpu ontlast wordt bij het afspelen van hd-films.
De nieuwe Chrome-chipsets maken ook gebruik van de nieuwe unified shader architectuur die AMD en nVidia nu aanhouden, maar om hoeveel shaders het dan gaat is niet bekend. Omdat de geheugencontroller niet breder is dan 64-bit zal de chipset niet aantrekkelijk zijn voor gamers. De chipset is verder compatibel met pci-express 2.0, dual-link dvi, hdmi, hdtv en displayport.

S3 claimt dat de goedkope chipset betere prestaties per watt bieden dan de hd-capabele chipsets van de concurrentie. De eerste S3 Chrome 400-chipsets zullen deze maand nog gereed zijn. Of de gpu ook voor discrete kaarten gebruikt gaat worden is niet bekend.

X-bit Labs

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie