abonneren

Rutkowska demonstreert manieren om Vista te hacken

Tijdens de Black Hat-conferentie in Las Vegas gaat Joanna Rutkowska nieuwe manieren demonsteren waarmee hackers Windows Vista kunnen aanvallen.
Rutkowska staat erom bekend dat ze vaak als eerste belangrijke beveiligingslekken in Windows weet te vinden.

Rutkowska snapt dat ze de nieuwe hackingmethoden niet zomaar aan alle bezoekers van de conferentie kan laten zien en daarom worden alleen programmeurs van legitieme bedrijven toegelaten tot haar trainingssessie. De trainingsessie heeft de titel ‘Understanding Stealth Malware'  en het is bedoeld voor ontwikkelaars van beveiligingssoftware, ontwikkelaars van besturingsystemen en forensische onderzoekers.

Eerder dit jaar demonstreerde Rutkowska verschillende methoden waarop geavanceerde rootkits zichzelf kunnen verstoppen voor zelfs de meest betrouwbare detectiemethoden. In de trainingssessie gaat Rutkowska dieper in op deze methoden en zal ze technieken laten zien die ze nog niet eerder naar buiten heeft gebracht.

Tijdens de sessie zal het doelwit van de rootkits het Windows-besturingssysteem zijn, met een speciale focus op de 64-bit versie van Windows Vista. Volgens Rutkowska werken de rootkits direct, is het niet nodig om de computer te rebooten en zijn de rootkits ook niet bang voor de TPM/BitLocker-bescherming. TPM (Trusted Platform Module) heeft betrekking op beveiligingssystemen waarbij een hardware-component is ingebouwd in de processor.


Bron: PC World

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: