abonneren

Russische zakenman claimt ;-)

Het Russische Patentbureau heeft een aanvraag van de zakenman Oleg Teterin goedgekeurd. In de praktijk betekent dit dat de emoticon ;-) nu een gedeponeerd handelsmerk is en dat Teterin voor het gebruik ervan door derden grote sommen geld kan gaan rekenen.Het gaat daarbij - gelukkig voor ons ;-) - alleen om bedrijven in Rusland. Teterin zelf zegt dat hij niet van plan is om consumenten voor het gebruik van de knipoog-emoticon te laten betalen, maar dat bedrijven die dat doen een rekening kunnen verwachten.
Ze kunnen bij hem ook een licentie kopen: die kost enkele tienduizenden dollars en moet elk jaar vernieuwd worden.  

Uiteraard is er verontwaardigd gereageerd op Teterin's actie. Overheersende gevoel is dat emoticons al zo lang bestaan en zo'n groot onderdeel uitmaken van internet, dat ze publiek bezit zijn en geen gedeponeerd handelsmerk kunnen zijn. De eigenaar van de grootste Russische netwerksite heeft inmiddels al publiekelijk gemaakt dat hij geen cent aan Teterin betalen zal. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Geschreven door: Annemarie Korevaar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord