abonneren

Rusland en Amerika verantwoordelijk voor helft spam

"Rusland en de Amerikaanse continenten zijn samen verantwoordelijk voor bijna de helft van alle spam, Rusland produceert nu al twee keer zoveel spam als China," aldus Marnix van Meer, directeur van it-beveiliger Sophos Benelux.Tussen oktober en december 2007 gaven de Verenigde Staten beduidend meer spam door dan welk ander land ook ter wereld en dat is een gevolg van het aantal computers dat op afstand door hackers is overgenomen.
Hun aandeel van 21 percent van alle spam betekent dat één op vijf van alle spamberichten in de wereld afkomstig is van gehackte computers uit de Verenigde Staten.

Rusland rukt op naar de tweede plaats (8,3 percent van alle spam), omgerekend gemiddeld één op de twaalf junk mails in uw inbox.

Nederland is afgezakt va de 23ste naar de 29ste plaats wanneer het gaat om spam versturende landen.

De top 12 van spam versturende landen ziet er als volgt uit (oktober - december 2007):
 
1. Amerika: 21.3%
2. Rusland: 8.3%
3. China (incl. Hong Kong): 4.2%
4. Brazilië: 4.0%
5. Zuid-Korea: 3.9%
6. Turkije: 3.8%
7. Italië: 3.5%
8. Polen: 3.4%
9. Duitsland: 3.2%
10. Spanje: 3.1%
10. Mexico: 3.1%
12. UK: 2.5%
 
(29. Nederland: 0.7%)

Bron: Sophos

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord