abonneren

Rus moet half maandsalaris betalen aan Microsoft

Een Russische leraar is veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding ter waarde van half zijn maandsalaris omdat hij illegale versies van Microsoft-software heeft gebruikt op de school waar hij les geeft.Volgens de aanklacht heeft Alexander Ponosov het autersrecht van Microsoft geschonden door op 12 computers illegale versies van Microsoft Windows en Office te installeren.
In zijn verdediging opperde Ponosov dat hij niet wist dat hij nep-versies had gekocht bij een plaatselijke handelaar. De Russische president Poetin noemde de aanklacht "volstrekt belachelijk."

Rusland wil toetreden tot de Wereld Handels Organisatie en daarom probeert het om een einde te maken aan de wijdverspreide handel in illegale software, films en muziek. Op markten in Moskou kunnen consumenten voor vijf euro een illegale versie van Windows XP kopen.

De Russsische televisie - in handen van de regering - portretteert Ponosov als een held die het durft op te nemen tegen een machtige multinational.

Ponosov moet 5.000 roebel (ongeveer 150 euro) aan Microsoft betalen. Volgens de leraar verdient hij ongeveer 10.000 roebel per maand. Ponosov vindt nog steeds dat hij onschuldig is en daarom gaat hij in hoger beroep.


Bron: Reuters

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie