abonneren

Run op varkensgriep-domeinen

Varkensgriep, of swine flu: een week geleden had praktisch niemand er nog van gehoord. Nu is de ziekte wereldnieuws - en storten handelaren zich massaal op domeinnamen die met de ziekte te maken hebben.Wie bijvoorbeeld bij een site als Domaintools.com zoekt op 'swineflu' krijgt een lijst te zien met bijna 150 namen, van swineflu-breakout.com tot swineflusafety.com en swineflu-pandemic.com.
Het merendeel daarvan is de laatste vijf dagen geregistreerd. Uitzondering is de naam swineflu.com, die al in 2000 geregistreerd werd. Op dit moment staat de naam te koop bij domeinmakelaar Sedo.com. Een minimum vraagprijs wordt niet gegeven. Er is inmiddels al 13x op de naam geboden.

In Nederland zien we iets vergelijkbaars. Zo werden in ieder geval afgelopen vrijdag al www.h1n1.nl (h1n1 is de officiële aanduiding voor dit type influenzavirus) en www.varkensgriep.nl geregistreerd. De laatste domeinnaam is vastgelegd door een internetbureau en de site lijkt vooral bedoeld om geld te verdienen met advertenties en gesponsorde koppelingen

Geschreven door: Annemarie Korevaar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie