abonneren

Ruim zesduizend stemmen voor burgerinitiatief XS4ALL

Het burgerinitiatief dat de internetprovider dinsdag startte, heeft in een dag al meer dan zesduizend stemmen opgeleverd.De actie moet leiden tot een wetsvoorstel van de Tweede Kamer.
Het uiteindelijke doel is de muziekindustrie dwingen films en muziek via internet beschikbaar te stellen op een wijze waardoor internetgebruikers ernaar kunnen kijken en luisteren waar en wanneer zij dat willen.

De provider wil tevens dat films en muziek op hetzelfde moment op fysieke dragers en online beschikbaar zijn, zonder kwaliteitsverschillen of ingebouwde beperkingen zoals digitaal rechtenbeheer (DRM). Als tegenprestatie moeten de rechthebbenden een eerlijke vergoeding krijgen voor de werken.

Wanneer 40.000 mensen zich als medestander van dit burgerinitiatief registreren, is de Tweede Kamer verplicht zich te buigen over het voorstel. Als u dit burgerinitiatief wilt steunen, kan dat tot 1 juli door het invullen van het formulier op www.muziekenfilm4all.nl.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord