abonneren

Ruim 95 procent smartphones met iOS en Android

Van alle smartphones draait meer dan 95% op Android of iOS. De besturingssystemen van Google en Apple vegen daarmee Windows Phones en Blackberry's volledig van de kaart.

Dat laat International Data Corporation (IDC) weten. IDC becijferde de verkochte smartphones over het laatste kwartaal van 2013.

Android en iOS
In totaal draaide 78,1% van de telefoons op een versie van Android, en 17,6% op Apples iOS. Windows Phone OS stond in de periode oktober t/m december op slechts 3% van de telefoons, en het ooit zo oppermachtige Blackberry heeft nog slechts 0,3% marktaandeel.

IDC keek ook naar de groei van de besturingssystemen. Zo scoorde Android 7,8% méér marktaandeel dan vorig jaar, en groeide iOS slechts met 6,7%, een verandering ten opzichte van vorige periodes.

Samsung grote winnaar
De grootste verkoper van Android is en blijft Samsung, 39,5% van alle Android-telefoons verscheept. Volgend jaar verwacht IDC wel een stevigere concurrentiestrijd, als ook andere spelers als Huawei, LG, en Lenovo meer aandacht willen geven aan hun smartphonedivisies.

2013 was over het algemeen een goed jaar voor smartphones, zegt IDC, omdat het aantal verkochte telefoons voor het eerst bóven de miljard kwam.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Idc

Laatste reactie