abonneren

Ruim 42 Terabyte per maand verbruikt door NS-reizigers

Er wordt gemiddeld per maand zo'n 42 Terabyte aan data verbruikt via de gratis wifi-verbinding die de NS aanbiedt in vrijwel alle intercity-treinstellen en een aantal stoptreinen.

Het aantal keer dat een treinreiziger inlogt op de gratis door T-Mobile aangeboden wifi-verbinding is het afgelopen jaar met ruim 85 procent toegenomen. Een gemiddelde 'sessie' duurt ongeveer 55 minuten, wat aanduidt dat de wifi-verbinding voornamelijk tijdens lange treinreizen wordt gebruikt.

De Nederlandse Spoorwegen bieden sinds maart 2010 gratis internet in de trein aan. Tot eind april 2014 is het gebruik van internet in de trein gratis. Wat er daarna gaat gebeuren en hoeveel men moet betalen voor internet in de trein, is nog niet bekend. 

Inmiddels zijn alle 365 intercity-treinstellen uitgerust met internet. Het gaat daarbij om de treintypen Koploper (mICM), RegioRunner (VIRM) en de vernieuwde dubbeldekstreinstellen DDZ. Dat laatste type treinstel rijdt in veel plaatsen in Nederland ook als stoptrein, waardoor de gratis wifi-verbinding ook voor stoptreinpassagiers is te gebruiken. Dat is vanwege het overschot aan intercitymaterieel echter een tijdelijke maatregel: in de loop van 2014 zal het DDZ-materieel meer worden ingezet als intercity-materieel en het oorspronkelijke sprintermaterieel weer als stop- en sprintertreinen worden ingezet.

Bron: Nutech.nl

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: