abonneren

RSS-readers steeds populairder?

Volgens de site Hyped.nl is het aantal mensen dat gebruik maakt van een RSS-reader om het nieuws te volgen in 2007 met 30% gestegen ten opzichte van 2006. Vooral de stijgende populariteit van iGoogle - de flexibele startpagina van Google - heeft bijgedragen aan de stijging. Of deze cijfers representatief zijn voor heel Nederland is twijfelachtig; Hyped.nl heeft iets minder dan 400 mensen ondervraagd.21% van deze ondervraagden volgt het laatste nieuws door gebruik te maken van een RSS-reader. De populairste readers zijn iGoogle, Bloglines en Netvibes.
Met de readers kunnen mensen op één plek de headlines van hun favoriete websites volgen. De laatste maanden is vooral iGoogle aan een opmars bezig.

Gemiddeld volgen Nederlanders 18 feeds. Opvallend is dat bijna een kwart van de mensen die meewerkten aan het onderzoek meer dan 75 feeds volgt. Het merendeel (70%) van de ondervraagden volgt echter minder dan 30 feeds.

Veel mensen gebruiken overigens een RSS-reader zonder dat ze het weten, omdat deze als het ware geíntegreerd zijn in pagina's als iGoogle of Netvibes.

Geschreven door: Annemarie Korevaar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord