abonneren

Routenet

Routenet werkte met de routeplanner van Locatienet die bijvoorbeeld ook in gebruik is bij Tiscali en BP. Het is een snelle site zonder overbodige franje, ook voor routes door Europa. In tegenstelling tot de meeste andere routesites begint de zoektocht een beetje verwarrend: er zijn drie velden voor de bestemming in plaats van voor het startpunt. Maar het resultaat mag er zijn.
De beschrijving is duidelijk en desgewenst kun je op het printje ook een gedetailleerd kaartje van de eindbestemming zetten. Minder leuk zijn de advertenties die op het printje verschijnen.

Je kunt kiezen uit de snelste, kortste en optimale route, je kunt snelwegen vermijden en er zijn instellingen voor personenauto met aanhanger en vrachtwagens. De mailfunctie stuurt niet alleen een webadres naar de online route, maar ook de kaart en routebeschrijving. Het is ook mogelijk de route op een mobieltje af te luisteren (45 cent per minuut).

Inzoomen op de kaart gaat traag en het kaartje laat zich niet verschuiven zonder een nieuw plaatje op te halen. Invoegen van een tussenstop is een optie, maar die is beperkt vergeleken met Google Maps. Routenet kan ook een adres vinden met behulp
van de Gouden Gids en biedt daarnaast een handig kaartje
met verkeers- en weersinformatie. Routenet berekent ruim
53 kilometer voor onze reis die we in 36 minuten kunnen afleggen. Aardig extraatje: met een muisklik verschijnt de reis in
de NS Reisplanner.

Website: www.routenet.nl
Sterren: 3/5

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Website, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord