abonneren

Rondom rondkijken

De Google Street View heeft als prettige bijkomstigheid dat u vooraf kunt kijken of het hotel of restaurant dat u hebt gekozen in een goede buurt ligt.Helaas hebt u er in Europa nog niet veel aan; daar zal 360Cities ook niet meteen verandering in brengen.
Met deze database van ruim vijfduizend panoramafoto's kunt u een kijkje nemen in hotels, bij uitgaansgelegenheden, toeristische bezienswaardigheden en andere bijzondere plekken. Een alternatief is Panoramic Earth(www.panoramicearth.com), dat weliswaar minder panoramafoto's heeft en sterker op de VS is gericht, maar wel beschikt over panorama's van plaatsen waar u niet makkelijk binnenkomt, bijvoorbeeld het centrale plein of het strandvolleyballpark van Googleplex, het hoofdkantoor van Google.

Helaas zijn de databases van beide aanbieders nog niet compleet genoeg om uw volledige vakantietrip te plannen. Een andere interessante dienst is MapJack (www.mapjack.com), dat de beelden van Google Maps Street View omzet in interactieve 360-graden-afbeeldingen. Tot nu toe zijn op deze manier twee steden in kaart gebracht: San Francisco en Chiang Mai (Thailand).

www.360cities.com

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Website, Algemeen

Tags: