abonneren

Roemenië: groei dankzij illegale software

Volgens de software-industrie lopen bedrijven miljarden dollars per jaar verlies door het gebruik van illegale software. Het is dan ook opmerkelijk dat de Roemeense president trots is op het feit dat zijn land op grote schaal illegale software gebruikt. Volgens recente schattingen is meer dan 35 procent van alle software die wereldwijd gebruikt wordt illegaal.
Dit percentage is nog veel hoger in China en Vietnam waar het percentage geschat wordt op meer dan 90 procent. In 2005 liep de software-industrie door softwarepiraterij $35 miljard aan omzet mis. Naar schatting is 70 procent van alle software die in Roemenië wordt gebruikt illegaal.

Basescu zei tijdens een gezamelijke persconferentie met Bill Gates dat dankzij illegale kopieën van Microsoft-producten de Roemeense jeugd de computer kon ontdekken en er een gezonde Roemeense IT-industrie is ontstaan.

Het is niet verwonderlijk dat Bill Gates geen commentaar wilde geven op de opmerkingen van Basescu.


Bron: www.washingtonpost.com

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord