abonneren

Rockster Neil Young introduceert super-muziekformaat

Rockster Neil Young komt met een eigen muziekspeler, die niet alleen een aparte vorm heeft, maar ook een nieuw geluidsformaat introduceert. De muzikant werkt al langere tijd aan een muziekformaat dat beter moet zijn dan mp3.

Het apparaat van de oude rocker gaat PonoPlayer heten. Ook het bijbehorende muziekformaat heet Pono, dat te downloaden is via het PonoMusic-platform.

Hoge resolutie

Over dat formaat is niet veel bekend, behalve dat het van "een veel hogere resolutie" zal zijn dan huidige muziekformaten. Neil Young is als muzikant al jaren kritisch op bestaande muziekformaten als mp3, en werkt aan een bestaandsformaat dat daar een verbetering van moet zijn.

Crowdfunding

Op de muziekspeler kan 128GB aan muziek worden opgeslagen. Volgens Young passen daar 100 tot 500 muziekalbums. Deze week start een Kickstarter-campagne om de mediaspeler te maken. Ook kunnen geïnteresseerden al een pre-order doen.

De muziekspeler gaat 280 euro kosten. Het apparaat heeft een driehoekige vorm, en komt beschikbaar in een aantal felle kleuren. Daarnaast zitten er uiteraard knoppen op om het apparaat te bedienen, maar ook 2 touchscreen lcd-schermen.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: