abonneren

Rock Band ook op de Wii-verkrijgbaar vanaf 22 juni

Met het enorme succes van Guitar Hero III en de populariteit van Rock Band op de Xbox 360 en PlayStation 3 was het slechts een kwestie van tijd: het muziekspel vindt nu ook zijn weg naar de Wii. Vanaf 22 juni kunnen gamers in hun eigen virtuele band voor de Wii spelen.Ontwikkelaar Harmonix ontwierp Rock Band aanvankelijk alleen voor de Xbox 360 en PlayStation 3 omdat de gamestudio niet overtuigd was van het succes van de Wii. Met de huidige verkoopcijfers is dat argument van tafel geveegd en een Wii-versie staat dus nu gepland voor 22 juni, althans, voor Noord-Amerika.
Over een Europese introductiedatum is nog niets losgelaten, maar dat geldt ook voor de Xbox 360- en PlayStation 3-versies die in Europa ook nog niet verkrijgbaar zijn. De kans lijkt echter groot dat deze versies ook op 22 juni geïntroduceerd gaan worden.

Rock Band bestaat uit de game, een drumstel, een microfoon en een draadloze gitaar. Een extra losse gitaar kan gebruikt worden als bas; helaas werkt de gitaar voor Guitar Hero III niet samen met het spel wegens 'licentieproblemen'.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: