abonneren

Robotten moeten het werk van 3,5 miljoen mensen doen

Volgens een Japanse denktank kunnen robotten tegen 2025 het werk doen van 3,5 miljoen mensen. De Japanse bevolking neemt af en robotten kunnen het arbeidstekort aanvullen.Tegen 2030 zal het aantal werkende mensen met 16 procent zijn afgenomen en het percentage bejaarden zijn toegenomen. Japanners krijgen gemiddeld 1,3 kinderen per vrouw. Dit is te weinig om een gezonde populatie aan werknemers te onderhouden. Tegen 2055 zal 40 procent van de Japanse bevolking boven de 65 jaar zijn. De Japanse regering isongerust overhoe dan de werkdruk verdeeld moet worden.

Traditioneel staat Japan negatief tegenover grootschalige immigratie. Gelukkig zorgen de vele Japanse anime-films voor inspiratie en onderzoekt de Japanse regering nu de haalbaarheid van het op grote schaal toepassen van robotten in het bedrijfsleven.

Japan kan tegen 2025 $21 miljard dollar aan oudedagsuitkeringen besparen. Door robotten te gebruiken om de gezondheid van ouderen in de gaten te houden, hoeven er geen menselijke verzorgers ingezet te worden. Verzorgers kunnen een uur per dag besparen wanneer robotten meehelpen met het verzorgen van kinderen en ouderen. Robotten kunnen bijvoorbeeld verhaaltjes voorlezen of ouderen helpen in en uit bad te komen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie