abonneren

Roaming Android kan niet worden uitgeschakeld

Bezitters van een HTC G1, beter bekend als de Android-smartphone, kunnen hun smartphone maar beter thuislaten wanneer ze naar het buitenland gaan. Een Amerikaanse gebruiker kreeg tot zijn schrik een rekening van meer dan $100, ondanks het feit dat hij alle datadiensten had uitgeschakeld.De reiziger had op zijn G1 data roaming, data sync en 3G uitgeschakeld. Desondanks kreeg bij het terugkomst in Amerika een rekening van $102.85 voorgeschoteld.
Een telefoontje naar de helpdesk van T-Mobile bevestigde zijn vermoeden: de G1 benadert altijd het internet bij het versturen van sms-berichten of het plegen van telefoontjes, ook al staat data roaming uitgeschakeld.

Volgens T-Mobile had de klant de telefoon maar in Amerika achter moeten laten om de kosten te vermijden. Toch heeft T-Mobile vantevoren geen melding gemaakt van deze verborgen kosten; sterker nog, hij kreeg te horen dat als hij niet zou internetten, er niets aan de hand zou zijn. Een berekening leert dat de kosten in het buitenland op 15 dollarcent per 5 minuten uitkomen en bij een langere reis gaat het dus om een substantieel bedrag.

De HTC G1 komt in januari of februari in Nederland op de markt.

Gizmodo

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord