Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

RIM introduceert BlackBerry PlayBook

Research In Motion (RIM) heeft een eigen tablet gedemonstreerd die luistert naar de naam PlayBook.
RIM probeert hiermee een eigen plaats te verwerven in de markt van handzame mobiele apparaten die tot nu toe wordt overheersd door de iPad van Apple.

Hoewel de naam anders doet vermoeden is de BlackBerry Playbook zeker niet alleen bedoeld om mee te spelen, maar is hij dankzij de van de BlackBerry bekende veiligheidsvoorzieningen vooral ook bedoeld voor zakelijk gebruik.

De PlayBook is maar 9,7 mm dik en heeft een 7 inch multitouch aanraakscherm met 1024 x 600 pixels. Het apparaat bevat een 1 GHz dual-core ARM Cortex A9 processor. De PlayBook heeft twee camera's voor zowel hd-video als videoconferenties. Beide camera's kunnen gelijktijdig onafhankelijk van elkaar worden gebruikt. De PlayBook weegt ongeveer 400 g.

RIM gebruikt voor de PlayBook een nieuw eigen besturingsysteem, TabletOS. Dit besturingsysteem is gebaseerd op de ONX Neutrino microkernel-architectuur, een bijzonder betrouwbaar en in veel apparaten gebruikte systeem. Zo wordt deze kernel gebruikt voor bijzonder kritische toepassingen als auto's, vliegtuigen, treinen en medische apparatuur. Het TabletOS is voorzien van ondersteuning voor WebKit/HTML5, Adobe Flash Player 10.1, Adobe Mobile Air, Adobe Reader, Posix, Open GL en Java.

De PlayBook integreert via een beveiligde bluetoothverbinding naadloos met een BlackBerry. Informatie kan veilig met de BlackBerry worden gedeeld. De BlackBerry-link kan worden gebruikt voor een 3G-verbinding met het openbare internet.

De PlayBook zal begin 2011 beschikbaar komen in de Verenigde Staten. Vanaf het tweede kwartaal zal de PlayBook ook buiten de VS worden uitgerold. De prijs is nog niet bekend. Later zal RIM ook varianten uitbrengen waar 3G of 4G netwerkvoorzieningen zijn ingebouwd.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

dinsdag 16 januari

donderdag 30 november

Laatste reactie