abonneren

RIM bezuinigt 2000 banen

BackBerry-fabrikant Reseach In Motion (RIM) vermindert het aantal werknemers met 2000 tot 17000 wereldwijd.

RIM heeft het moeilijk in de concurrentiestrijd met andere aanbieders van mobiele telefoons en tablets. De verkoop van BlackBerry telefoons loopt terug en de verkoop van de BlackBerry SmartBook tablet voldoet niet aan de verwachtingen. De personeelsreductie is in lijn met de prognoses die RIM in juni bekend maakte. Het is de bedoeling de kosten te reduceren door overbodige banen op te heffen en de taken en inzet van het personeel te optimaliseren.

Meer details over de reorganisatie komen als de resultaten tweede kwartaal bekend worden op 15 september. Ook op directieniveau vinden verandering plaats. Zo zal Don Morrison, een van de drie topmannen na 10 jaar voor RIM gewerkt te hebben met pensioen gaan. 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord