abonneren

Rijksmuseum.nl

Het mooie, grote Rijksmuseum in Amsterdam is sinds december 2003 gesloten wegens de verbouwing. Al meer dan vijf jaar is een groot deel van de kunstcollectie niet te bezichtigen en is het kenmerkende gebouw aan het Museumplein afgesloten voor publiek. Dat is niet alleen jammer voor al die toeristen, ook voor ons! Gelukkig voor ons heeft het Rijksmuseum hun site flink onder handen genomen.
En daar hebben ze zich niet gemakkelijk vanaf gemaakt. Onder Collectie staat het overzicht van alle tentoonstellingen, waarbij een groot aantal kunstvoorwerpen in hoge resolutie te bekijken is. Er zijn speciale online specials, zoals Meesterwerken (naar de gelijknamige tentoonstelling in de Philipsvleugel), het Rijkscanon (het Nederlandse verleden in personen, gebeurtenissen en thema's) en een prachtige webspecial over Rembrandt en Caravaggio. Waarbij alle voorwerpen en schilderijen in hoge resolutie bekeken kunnen worden. Als je wilt, kun je eindeloos inzoomen op details. Hierdoor zie je haast meer dan in het museum! Een leuke extra is de extra special (met video) over het restaureren van schilderijen. Het geeft een interessante blik achter de schermen.

De online plannen van het Rijksmuseum zijn groots. Wij zijn wel te porren voor het plan om straks via Mijn Rijks onze eigen collectie samen te stellen, zodat we onze eigen route door het museum kunnen uitstippelen, die we dan kunnen uploaden naar onze iPod Touch. Maar we zien vooral uit naar het vernieuwde Rijksmuseum. Overigens is de verbouwing ook online te volgen. Er zijn webcams en foto's van vooral erg lege bouwval-achtige ruimtes. Je vraagt je af of het echt nog eens goed gaat komen...

WWW.RIJKSMUSEUM.NL

 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Website, Algemeen

Tags:

Laatste reactie