abonneren

Richt LG zijn pijlen op e-paper?

LG vooral bekend als fabrikant van lcd-panelen en televisies investeert in het bedrijf Prime View Internationaal. Zo krijgt het bedrijf toegang tot de technologie van het elektronische papier dat vooral zijn toepassing vindt in elektronische boekenlezers.LG koopt voor ruim 30 miljoen aan aandelen van het bedrijf Prime View International dat zich bezich houdt met de ontwikkeling van allerlei vormen van displays. Prime View International heeft dit jaar het bedrijf E-ink overgenomen van Philips.

Zo heeft Prim View alle technologie in huis voor het ontwikkelen van elektronisch papier voor e-booklezers. Al eerder werd bekend dat ook LG e-booklezers wil gaan maken. Logisch is dus de veronderstelling dat de technologie van Prime View hiervoor gebruikt zal worden.

Website Engadged weet echter te melden dat het ook wel eens zou kunnen dat LG de door Prime View ontwikkelde nieuwe technologie voor in daglicht leesbare lcd-schermen wil gebruiken.

Volgens de Wall Street Journal website is er sprake van een overeenkomst voor beide technologiën. In ruil daarvoor zal LG Prime View adviseren over productietechnologie en kwaliteitsbeheersing.

Prime View maakt al de e-ink displays voor de e-booklezers van Sony en Amazon. LG is naast een belangrijke fabrikant van lcd-panelen ook al heel actief met de productie en ontwikkeling van oled-schermen. Duidelijk is dat LG als het op displays aankomt niet op één paard wil wedden.

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: