abonneren

RIAA richt zijn pijlen nu op Project Playlist

De RIAA heeft zijn pijlen weer op een nieuw doel gericht: Project Playlist. Deze website zou zich volgens de auteursrechtorganisatie op grote schaal schuldig maken aan het inbreuk op auteursrechten door zijn gebruikers toegang te geven tot onbeperkte muziek van anderen.Project Playlist is een site waar gebruikers playlists van hun favoriete muziek kunnen delen. Deze muziek kan beluisterd worden in Windows Media, RealPlayer of Flash.
Dat lijkt behoorlijk veel op wat Pandora en Last.fm doen, maar omdat de nummers nu niet door de dienst zelf gehost worden maar door 'third parties' (andere bronnen) is er stront aan de knikker.

Project Playlist gebruikt een zoekengine om mediabestanden te vinden en af te spelen. De site beroept zich erop dat de bestanden vrijelijk te vinden zijn via het internet: de zoekmachine richt zich vooral op muziekblogs, concertarchieven, websites van artiesten en labels en andere publieke bronnen. Eigenlijk doet Project Playlist niet veel meer dan het aggregeren van muzieklinks, claimt de site zelf.

Toch lijkt de verdediging van Project Playlist wat schamel. De site biedt links naar muziekbestanden die, wanneer afgespeeld, gewoon op de computer belanden. Op deze manier kan Project Playlist dus als een (niet altijd even legale) downloaddienst gezien worden. Daarnaast is er geen registratie nodig, tenzij gebruikers hun eigen playlists beschikbaar willen stellen.

Meer informatie over de aanklacht en de werkwijze van Project Playlist is te lezen op BetaNews.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie