abonneren

RIAA richt zijn pijlen nu op nieuwsgroepen

Nu de RIAA eindelijk successen heeft geboekt tegen filesharingsites als Kazaa en eDonkey, richt de anti-piraterijinstantie zijn pijlen op Usenet. Volgens de RIAA zijn er in nieuwsgroepen miljoenen muzieknummers te vinden die het auteursrecht schenden.De RIAA is op basis van deze bewering een rechtszaak gestart tegen Usenet.com. Volgens de RIAA maakt Usenet.com het illegaal downloaden van muziek mogelijk en moedigt het bedrijf het zelfs aan.
De reden dat RIAA zijn pijlen eerst op Usenet richt is dat dit bedrijf een populaire betaalde service biedt waarbij de gebruiker toegang krijgt tot veel nieuwsgroepen met muzieknummers.

Usenet (en nieuwsgroepen in het algemeen) is één van de oudste verspreidingsvormen van bestanden, nog voor het web. Nieuwsgroepen worden tussen alle providers gesynchroniseerd, maar uit ruimteoverwegingen zit er een maximum aantal dagen op het bewaren van de bestanden en discussies. Sommige nieuwsgroepproviders (zoals Google) slaan bestanden in zijn geheel over en hosten alleen tekstdiscussies.

CDFreaks

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord