abonneren

RIAA laat aanklacht tegen Allofmp3 vallen

Laat het maar aan de RIAA over om een nederlaag in een positief bericht om te zetten: het bedrijf laat zijn aanklacht tegen Allofmp3 vallen omdat de beruchte Russische muziekdienst niet meer bestaat. Daarbij gaat de RIAA voor het gemak even voorbij aan MP3Sparks, dat de opvolger van Allofmp3 is.Het is alweer een tijd geleden dat we u iets berichtten over het Russische Allofmp3, de razend populaire muziekdienst die voor een appel en een ei complete nieuwe albums van artiesten verkocht.
Hoewel Allofmp3 claimde geheel legaal te opereren volgens de Russische wetgeving (en dit ook elke keer voor de Russische rechtbank wist te bewijzen), zag de RIAA in deze site de 'grote vijand' -- sterker nog, als Rusland niet een einde aan Allofmp3 zou maken, dan zou het land niet toe mogen treden tot de World Trade Organisation (WTO).

Dit staaltje chantage scheen te werken en de site werd op dubieuze manier door de Russische overheid gesloten. De RIAA claimt nu, maanden na de sluiting, dat ze de aanklacht tegen Allofmp3 hebben laten vallen omdat de site opgeheven is. Reden voor een feestje dus?

Niet als je bedenkt dat letterlijk binnen enkele minuten na de blokkade van Allofmp3, er een nieuwe site in het leven geroepen is met de naam MP3Sparks. Deze nieuwe muziekdienst had dezelfde tarieven als Allofmp3 en werkte gewoon met de bestaande Allofmp3-accounts. Wie nu zou verwachten dat de RIAA zijn pijlen op MP3Sparks richt, komt bedrogen uit. Omdat MP3Sparks niet zo bekend is als Allofmp3, vindt de RIAA verder actie de moeite niet waard. Inmiddels heeft The Pirate Bay de plek van volksvijand nummer één ingenomen en probeert de RIAA uit alle macht een einde aan de Zweedse torrentsite te maken.

Techdirt

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord