abonneren

RIAA: Eigen cd's rippen is niet legaal

In een lopende rechtszaak staat het begrip 'Fair Use' ter discussie. Fair Use betekent dat het mogelijk moet zijn een kopie voor eigen gebruik te maken wanneer u het origineel bezit. De RIAA claimt nu dat het kopiëren van eigen cd's absoluut niet legaal is.In een aanklacht van de rechtszaak is te lezen dat de RIAA een persoon ervan beschuldigt 'ongeauthoriseerde kopieën' van muzieknummers te bezitten. Voor de duidelijkheid: het gaat hier niet over gedownloade nummers of kopieën van cd's van anderen, maar om mp3-bestanden die de beklaagde van zijn eigen cd's heeft gemaakt.

De rechter gaat gelukkig niet helemaal mee in deze redenering. Volgens de rechter ontstaat er pas een juridische overtreding wanneer de mp3-bestanden beschikbaar worden gesteld aan anderen.

Interessant genoeg maakt de website van de RIAA het niet veel duidelijker. Zo rept de organisatie met geen woord over het rippen van cd's naar muzieknummers. Er wordt wel gesproken over het kopiëren van cd's, waarin het wél ineens geen probleem is een kopie voor eigen gebruik te maken.

DailyTech

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord