abonneren

RFID-chip moet diefstal dvd's voorkomen

Nieuwe technologie in de vorm van een RFID-chip die kleiner is dan de kop van een naald moet in de toekomst diefstal van dvd's uit winkels voorkomen. Door de chip kan de dvd niet afgespeeld worden tenzij het is geactiveerd bij de kassa van de winkel.

Behalve een chip maakt de technologie ook gebruik van een speciale laag die op de schijf wordt aangebracht.  De laag zorgt ervoor dat een dvd-speler de data op de disc niet kan lezen. Wanneer de chip geactiveerd wordt, stuurt het een elektrische lading door de laag heen waardoor deze transparant wordt en de speler bij de data kan.

De RFID-chip wordt gemaakt door het Nederlandse bedrijf NXP Semiconductors en de ‘Radio Frequency Activation'-technologie komt van het Amerikaanse bedrijf Kestrel Wireless Incorporated. De twee bedrijven zijn nu druk in gesprek met filmstudio's in Hollywood om te zien of er interesse in de chip is. De bedrijven verwachten dat ze deze zomer een aantal deals hebben gesloten.

Volgens de twee bedrijven kan hun technologie ook gebruikt worden voor elektrische scheerapparaten, inkt-cartridges, flash-geheugenmodules en zelfs flat-screen televisies.


Bron: MSNBC

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie