}
abonneren

Alle geruchten over de Samsung Galaxy S7 op een rijtje

De Samsung Galaxy S7 wordt het nieuwe vlaggenschip van het Zuid-Koreaanse bedrijf, en het mooiste is: Hij komt er al redelijk snel aan. Tenminste, als we de geruchten mogen geloven. Wat zijn die geruchten eigenlijk? We zetten ze allemaal voor je op een rijtje en na de release lees je hier de review.

Het scherm

De Samsung Galaxy S7 zou uitkomen in twee varianten, de S7 en de S7 Edge. Daarbij zou het scherm van de S7 even groot zijn als de S6 en S6 Edge (5,1 inch) terwijl de S7 Edge een schermgrootte zou hebben van 5,5 inch. Beide toestellen zouden een super amoled-scherm bevatten met een resolutie van 1440 x 2560.

Specificaties Galaxy S7

Er gaan twee hardnekkige geruchten over de nieuwe processor van de Galaxy S7. Aan de ene kant is te horen dat het toestel een Snapdragon 820-processor krijgt, en dat is zeker voor Europeanen bekend. Hier hebben Galaxy-toestellen vaker een Snapdragon-CPU van Qualcomm gehad. Aan de andere kant heeft Samsung ook altijd zijn eigen socs gebruikt, de Exynos. Voor de S7 zou Samsung dan ook in ieder geval in Amerika de Exynos 8890 willen gebruiken, een CPU die zo'n 50% sneller moet zijn dan zijn voorganger.

Deze interne hardware zou gekoeld worden door vloeistof, vergelijkbaar met de nieuwe Lumia's van Microsoft. Daarnaast zou het scherm drukgevoelig zijn, zoals die van de iPhone 6S. Waar de S6 en S6 Edge een accucapaciteit hebben van respectievelijk 2550mAh en 2600mAh, zou deze in de S7 en S7 Edge zijn opgekrikt naar 3000mAh en 3600mAh.

SD-kaart

Een groot voordeel van Galaxy-toestellen was altijd dat het geheugen uit te breiden was met micro-sd, maar die functie kwam in de S6 niet meer voor. Dat heeft Samsung geweten, want het bedrijf kreeg er bakken kritiek voor over zich heen.

In de S7 zou de micro-sd-uitbreiding dan ook weer een nieuwe opwachting maken. Dat blijkt uit gegevens die HDblog.it in handen heeft. Daarmee zou de opslagruimte uit te breiden zijn tot 200 GB.

Usb-C

Het lijkt erop dat de strijd om de usb-C-aansluiting definitief is losgebarsten, en het ligt dan ook voor de hand dat ook de Galaxy S7 zo'n aansluiting krijgt. Met usb-C is het niet alleen mogelijk om een apparaat sneller op te laden maar ook om het als audio- en video-uitgang te gebruiken.

Android Marshmallow op Galaxy S7

Hoewel het nog nergens bevestigd is, lijkt het logisch dat de Galaxy S7 wordt geleverd met Android 6.0 Marshmallow, de meest recente versie van Android. Uniek aan dat OS is onder andere Android Pay, maar je kunt je afvragen of dat wel goed samen gaat met Samsung Pay, Samsungs eigen betaaldienst.

De camera

Als het op de camera aankomt, zit het met de S7 waarschijnlijk wel goed. We hielden al van de sensor in de Galaxy S6 en de foto's die je er mee kon maken. Samsung zou dus wel iets speciaals in petto moeten hebben voor het nieuwe topmodel.

Hoe kan de Koreaanse fabrikant een einde maken aan de megapixel-oorlog? De geruchten gaan, zoals dat vaak gaat, verschillende kanten op: sommigen zeggen dat Samsung voor minder pixels gaat en juist voor een grotere sensor kiest. Het lijkt er daarbij op dat het bedrijf kiest voor 12 mp tegenover de 16 mp in de S6, maar met een diafragma van f/1.7 (toz f/1.9).

Anderzijds lijkt het er misschien ook wel op dat Samsung zo onder de indruk was van de 23MP IMX300 sensor in de Sony Xperia Z5, dat deze ook gebruikt gaat worden in de S7.

Het zou zomaar kunnen dat Sony's camera wordt gebruikt in specifieke markten, terwijl Samsung zijn eigen gebruikt voor de rest. Zeker omdat er ook gewerkt zou worden aan een 20MP ISOCELL sensor met een nieuw RGB-kleurenpatroon, voor betere foto's bij weinig licht.

Releasedatum en prijs Samsung Galaxy S7

De belangrijke vraag is natuurlijk wanneer we het toestel mogen verwachten. Volgens de laatste geruchten zou het toestel vanaf 11 maart verkrijgbaar zijn. Althans, in de Verenigde Staten. Kort nadat Samsung de smartphone aakondigt tijdens de Mobile World Congress, op 21 februari.

Bestel je na de onthulling, maar voor de releasedatum een S7, dan krijg je er mogelijk een Gear VR bij. De prijzen: 699 euro voor de S7, 799 euro voor de S7 Edge. Zo gaan de geruchten, tenminste.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Samsung, Samsung Galaxy S7, samsung galaxy

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Java Developer - CGI