abonneren

Reuters gebruikt algoritme om nieuws te filteren

Persbureau Reuters heeft een nieuw algoritme gebouwd waarmee belangrijke berichten op Twitter worden geverifieerd.

De nieuwe tool detecteert automatisch of een bepaald nieuwsbericht klopt en zal daarbij de nodige checks uitvoeren. De tool Reuters News Tracer is de afgelopen twee jaar ontwikkeld, maar het persbureau heeft het nu pas openbaar gemaakt.

News Tracer analyseert realtime Twitter-berichten, en filtert automatisch spamberichten uit de nieuwsstroom. Daarnaast groepeert de tool tweets in zogeheten clusters, waarbij wordt gekeken naar de gebruikte woorden. Vervolgens worden de tweets in de clusters onderverdeeld in onderwerpen en genereert een korte samenvatting van die berichten. Berichten krijgen vervolgens een score gebasseerd op de betrouwbaarheid ervan.

Volgens Reg Chua, chief executive editor bij Reuters, is de nieuwe tool bedoeld om nieuws automatisch te vergaren om het voor het persbureau makkelijker te maken 'breaking' nieuws te vinden.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Pers, Algoritme, Reuters

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord