abonneren

Reusachtig botnet valt eBay aan

Een aanval van een botnet, die al een week duurt, begint gevaarlijk te worden voor de gebruikers van eBay. De online veilingdienst wil geen informatie geven over de aard en de omvang van de aanval op zijn servers, maar het is duidelijk dat een netwerk van zombies het heeft voorzien op de populaire veilingsite.Het leger van zombiecomputers beukt constant in op de servers van eBay in een poging om door te breken tot de gebruikersaccounts vol met sappige financiële en persoonlijke informatie.
Volgens het beveiligingsbedrijf Aladdin Knowledge Systems is de zombieaanval al een week aan de gang.

De infectie door de zombies is ingewikkeld en zo geprogrammeerd dat het in stukjes wordt ingeladen. Ongeveer 300 geïnfecteerde websites verspreiden het virus onder bezoekers. Het virus gaat dan het web over, op zoek naar de verschilende stukjes informatie die het nodig heeft om eBay aan te vallen.

Volgens Aladdin Knowledge Systems heeft het virus vier stadia nodig om alle benodigde informatie te vinden. Het is niet bekend hoeveel computers zijn besmet en meedoen met de aanval. Aladdin Knowledge Systems ontdekte de aanval van het botnet op eBay door zijn eSafe SecureSurfing-pakket. Het pakket is bedoeld voor internet service providers om besmette websites te monitoren en te filteren.


Bron: eweek.com

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: