abonneren

Resultaten LG staan onder druk.

LG Electronics heeft het moeilijk. Ondanks dat het bedrijf meer televisies verkocht dan ooit, is er het afgelopen kwartaal een verlies geboekt van $366 miljoen.

Dit blijkt uit de kwartaalcijfers van LG over het derde kwartaal van 2011. In dezelfde periode vorig jaar maakte LG nog een winst van $ 6,6 miljoen. De omzet ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar daalde met 2 % naar 11,3 miljard dollar.

Vooral de verkoop van mobiele telefoons gaat moeizaam. LG verkocht 21 miljoen toestellen in het afgelopen kwartaal in vergelijking tot 25 miljoen stuks vorig jaar.

Op de televisiemarkt doet LG het bijzonder goed. Zo groeide de verkoop met 37 % naar 6,6 miljoen stuks. LG verkocht nog nooit zoveel tv’s in een kwartaal. Door de teruglopende vraag naar televisies staan de prijzen echter onder druk.

LG verwacht een toename van de vraag naar 3D-televisies in het vierde kwartaal. Om bij de smartphones betere resultaten te boeken, heeft het bedrijf echt een hit nodig om de concurrentie met Samsung en HTC het hoofd te bieden. LG verwacht met de LG Optimus, het nieuwe Windows Phone 7-toestel, de komende maanden veel succes te boeken.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie