abonneren

Research In Motion lokt BlackBerry-ontwikkelaars

Op een bijeenkomst voor BlackBerry-ontwikkelaars kondigt fabrikant RIM aan dat er in-app transacties voor nieuwe betaaldiensten komen, net als een betere browser en betere ondersteuning voor spellen. Ook werkt RIM samen met Adobe aan een Flash-versie voor de BlackBerry en wordt het mogelijk voor applicatieontwikkelaars om zelf flash te gebruiken in toepassingen. Deze toevoegingen openen ook de mogelijkheid om advertenties in applicaties in te bouwen.

Met deze aankondigingen hoopt Research In Motion applicatieontwikkelaars terug te winnen voor het ontwikkelen van creatieve toepassingen op het BlackBerry platform. De laatste tijd zijn er steeds meer ontwikkelaars overgelopen naar concurrerende platformen als de iPhone en Android.

RIM heeft in de VS een marktaandeel van 56% in de smartphones en heeft meer dan 65 miljoen telefoons verkocht. RIM heeft de BlackBerry app-store in april geopend, maar deze niet zo populaire als die voor de Apple iPhone of Android. De BlackBerry app-store heeft zo'n 2000 apps in vergelijking tot 100.000 iPhone apps en 12.000 voor Android.

Bron: Wired

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie