abonneren

Reparatie onderzeekabels internet begonnen

Twee van de vier geknapte kabels die het Midden-Oosten, Afrika en Azië van internet voorzien worden nu gerepareerd. Een derde geknapte kabel volgt later. Dat de kabels niet meteen gerepareerd konden worden had te maken met zwaar weer in de regio.Een reparatieteam van FLAG Communications is bezig voor de kust van Abu Dhabi. Maar liefst 50 man werken aan het repareren van de FALCON-kabel, wat ongeveer één week gaat kosten. Een tweede kabel, SEA-ME-WE-4, wordt daarna onder handen genomen door hetzelfde team. Een ander team is onderweg naar de derde geknapte kabel.

De eerste twee kabels zijn waarschijnlijk beschadigd door ankers van schepen. De derde kabelbreuk, afgelopen vrijdag, is het resultaat van een fout in het stroomnetwerk. Hoewel het internetverkeer sindsdien via andere wegen omgeleid wordt, is de doorvoercapaciteit drastisch afgenomen.

BetaNews

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord