abonneren

Release nieuwe OpenOffice.org mogelijk uitgesteld

Oorspronkelijk zou versie 3.0 al half september verschijnen, maar die datum is niet gehaald. Ook de nieuwe datum, 13 oktober, lijkt niet gehaald te worden. Toch viert OpenOffice.org volgende week op die datum een groot feest in Parijs.Het is die dag op de kop af namelijk acht jaar geleden dat het OpenOffice.org project van start ging. Intussen wordt er heel hard gewerkt om deze avond toch 3.0 te kunnen presenteren. Aan deze nieuwe release is de afgelopen zes maanden gewerkt.
Het pakket is weer voorzien van tientallen nieuwe functies en uitbreidingen, zoals een Mac OS-X-versie, de import van Microsoft Office 2007 bestanden en de mogelijkheid om PDF-bestanden te importeren en bewerken.

Simon Brouwer, leider van het Nederlandstalige OpenOffice.org project, wil wel wat zeggen over een eventueel uitstel: "Op zich is dat natuurlijk wel jammer. Maar je wilt nu eenmaal een zo goed mogelijk product hebben. En dan is het belangrijker dat door intensief testen, door veel gebruikers in allerlei landen, de fouten in de bètaversies zijn gevonden en gecorrigeerd. De gebruiker kan er dan vanuit gaan dat de uiteindelijke versie gewoon goed werkt".

OpenOffice.org werkt met een intensief proces, waarbij voor vier platforms (Macintosh, Windows, Linux, en Solaris) en in vele tientallen talen installatiepakketten worden gemaakt. Een omvangrijk karwei, dat al bijna een maand land elke week weer een nieuwe release kandidaat voor versie 3.0 oplevert. Binnenkort wordt besloten of de nieuwste daarvan goed genoeg is. Er wordt erg op gehoopt, want dan zou de vrijgave net samen kunnen vallen met de het feest.

Geschreven door: Annemarie Korevaar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord