abonneren

Relatiecrisis tussen Yahoo en Google

De ‘ménage à trois' tussen Microsoft, Yahoo en Google begint op een aflevering van een soapserie te lijken. Eerst probeerde Microsoft Yahoo het hof te maken. Maar Yahoo heeft al een tijd een relatie met Google. Google is echter niet meer gecharmeerd van Yahoo.Microsofts pogingen om Yahoo te versieren nemen stalkerachtige proporties aan. Microsoft probeert om via vrienden van Yahoo (de aandeelhouders) Yahoo over te halen om alsnog voor hem te kiezen. Om de avances van Microsoft te kunnen weerstaan, heeft Yahoo de hulp ingeroepen van Google.
Yahoo wil advertentiepartner van Google worden. Uit interne bronnen bij Google blijkt echter dat de zoekgigant geen interesse heeft in een relatie met Yahoo.

Google is bang dat een advertentiealliantie met Yahoo de kartelwaakhonden in de VS en Europa wakker maakt. Tevens wil Google niet meet geassocieerd worden met Yahoo. Google heeft Yahoo ook niet meer nodig om zich verder te kunnen ontwikkelen in de online-advertentiemarkt. Google is al het dominante alfamannetje in die markt.

Yahoo is nu wanhopig op zoek naar een nieuwe liefde. Het bedrijf heeft adverteerder Maven gekocht om te voorkomen dat het toch een relatie met Microsoft moet aangaan. Analisten denken echter dat de aankoop niet genoeg is voor Yahoo om single te kunnen blijven. Waarschijnlijk gaat Microsoft proberen om met meer cadeau's - deze keer aan de aandeelhouders - Yahoo over te halen om samen verder te gaan. Sommige aandeelhouders denken dat de kans dat Microsoft Yahoo krijgt rond de 95 procent ligt.

In alle commotie heeft Yahoo in stilte ongeveer 1.000 werknemers ontslagen. De beslissing voor deze ontslagronde was al genomen voordat het huwelijksaanzoek van Microsoft bekend was.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie