abonneren

Registreren

Zonder domeinnaam uiteraard geen hosting, dus dat is uw eerste stap naar een succesvolle website. In Nederland is de SIDN (Stichting Internet Domeinregistratie Nederland) de verantwoordelijke partij voor de registratie van Nederlandse domeinnamen. Vorig jaar augustus werd de 2,5 miljoenste(!) punt-nl-domeinnaam in de digitale boeken van de SIDN bijgeschreven.

Op SIDN kunt u zien of een domeinnaam nog vrij is. Ook kunt u gedetailleerde informatie opvragen over de eigenaar van bestaande domeinnamen, maar let op dat de informatie niet altijd up-to-date is. SIDN regelt ook de ENUM-domeinregistratie die onlangs in Nederland van start is gegaan. Dit is een ip-communicatiedienst die het mogelijk maakt om een Nederlands telefoonnummer te registreren als domeinnaam.

U kunt dan in de toekomst bellen via een webadres. Maar achter de domeinnaam gaan nog meer bereikbaarheidsgegevens schuil, zoals een e-mailadres.

www.sidn.nl

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Website, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord