abonneren

Regering Thailand stapt niet over op open-source

Terwijl de kans groot is dat het Franse parlement Windows verruilt voor Linux, heeft de Thaise regering het omgekeerde besloten. De Thaise regering stopt niet alleen met de overstap naar open-source software, maar het stapt ook uit het 'Eén-laptop-per-kind'-project. De beide beslissingen doen vermoeden dat Microsoft een sterke invloed heeft op het IT-beleid van de Thaise regering.

Volgens de minister van Onderwijs Wijit Srisa-arn kan Thailand het financieel niet opbrengen om de overstap naar open-source software te maken. De investeringen die nodig zouden zijn in hardware en infrastructuur kunnen pas plaatsvinden wanneer de gemiddelde standaard van onderwijs in Thailand verhoogd is en wanneer de regering genoeg geld heeft kunnen reserveren.

Volgens de krant de Bangkok Post zijn veel leraren blij dat de Thaise overheid stopt met de overstap naar open-source en het ‘Eén-laptop-per-kind’-project. Veel leraren zijn er nog niet aan toe om computerlessen op school te gaan geven. Veel van de computers op Thaise scholen worden niet gebruikt omdat de leraren niet weten hoe ze er mee om moeten gaan. Opmerkelijk genoeg gaat het de Thaise IT-industrie voor de wind en heeft die geen probleem om deskundige mensen te vinden.

Microsoft biedt aan bibliotheken en scholen in Thailand een programma aan op cd-rom waarmee mensen hun taalkennis kunnen verhogen. Tevens doneert Microsoft speciale hard- en software aan de openbare bibiolheek van Lumpini; de oudste bibliotheek van Thailand.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: