abonneren

Reddit maakt miljoenen gebruikers gek met 'The Button'

Sommige websites doen iets flauws met 1 april, of gebruiken het om te laten zien hoe goed ze zijn in webontwikkeling. Niet Reddit. Dat heeft gisteravond een van de grootste breinbrekers van het internet gemaakt. The Button. En het internet wordt er gek van.

The Button verscheen gisteren op het sociale netwerk, met een eigen subreddit genaamd /r/TheButton. Een korte uitleg biedt weinig inzicht in wat The Button is.

Timer

The Button is een knop op de website waar gebruikers op kunnen klikken. Als je dat doet, gebeurt er niks - maar iedereen kan slechts één keer klikken. Naast The Button staat een timer, die van 60 seconden afloopt naar 0. Het probleem is dat de timer opnieuw begint zodra een gebruiker op de knop drukt. Omdat Reddit miljoenen gebruikers per maand heeft, komt de timer echter zelden onder de 59 seconden...

Twee kampen

Dat neemt niet weg dat The Button de hele website heeft verdeeld in 2 kampen. Een hardcore groep denkt dat het experiment pas stopt als iedereen heeft geklikt. Maar de 'ongelovigen' vinden juist dat ze zo lang mogelijk moeten wachten met klikken.

Mindfuck

Niemand weet wanneer het experiment eindigt. Niemand weet of er een prijs is, of wat die prijs dan is. Ondertussen zijn er inmiddels wel al 500,000 gebruikers die op de knop hebben geklikt, en minstens zoveel die dat niet hebben gedaan. Onder De Knop zijn honderden posts verschenen met tienduizenden comments erin, met speculaties over het einde van The Button of waarom je wel of niet moet klikken. De website is volledig ontleed, gebruikers hebben de broncode minutieus bestudeerd in de hoop aanwijzingen te vinden, tot nu toe allemaal zonder resultaat. Het lijkt erop dat Reddit de grootste mindfuck op het internet heeft gemaakt.

Sociaal experiment

Wat is De Knop? Moeten we drukken? Of moeten we wachten tot de timer afloopt? En wat gebeurt er dan. Het is alleen op het internet dat je zo'n sociaal experiment kunt uitvoeren onder miljoenen mensen. Al duurt het volgens sommigen nog tot juli voordat de timer klaar is.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: reddit, the button

Nieuws headlines

Laatste reactie