abonneren

Recordverkoop smartphones in 2009

De verkopen van smartphones zijn het afgelopen jaar geƫxplodeerd. Met wereldwijd 54,4 miljoen verkochte exemplaren in het laatste kwartaal van 2009 is een nieuw record gevestigd. Dit blijkt uit de cijfers gepubliceerd door martkonderzoeker IDC. Ten opzichte van het zelfde kwartaal van het jaar daarvoor betekent het eentoename van 39 %.
De smartphones worden door de dalende prijzen door de toenemende subsidies van de providers steeds meer de standaard gadget voor zakenmensen zowel tot de student.

Over het hele jaar 2009 zijn  er ruim 174 miljoen stuks over de toonbank gegaan, dit is een stijging van 15 % ten opzichte van de 151 miljoen in 2008. Het tijdperk van het universele apparaat lijkt wel te zijn aangebroken. Met Google, Apple, Palm, Microsoft en RIM die allemaal hun technologie pushen worden de smartphones langzamerhand de de facto standaard.

De top vijf smarphonemerken zijn in volgorde van aantallen: Nokia, RIM, Apple, HTC en Samsung. Als we alleen naar het laatste kwartaal kijken ziet dit lijstje er iets anders uit, namelijk: Nokia, RIM, Apple, Motorola en HTC. Dit moet te danken zijn aan het succes van Motorola's Android-smartphones.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord