abonneren

Recordjaar voor Intel

Chipfabrikant Intel heeft het afgelopen jaar een recordomzet behaald van 43,6 miljard dollar. Dit is 24 % hoger dan het jaar daarvoor. Ook het laatste kwartaal behaalde Intel een goed resultaat met een omzet van 11,5 miljard een stijging van 3 % ten opzichte van het voorgaande kwartaal.De netto winst ging ook flink omhoog naar 11,7 miljard dollar.
Dit betekent dat 2010 het beste jaar in het bestaan van Intel is geweest. Volgens de verwachtingen van topman Paul Otellini wordt 2011 nog beter.

De gestegen omzet is vooral te danken aan de servermarkt. De omzet van de datacentergroep groeide in 2010 met 35 %. De pc-groep deed het ook niet slecht met een groei van 21 %. De overige Intelproducten groeiden 27 % in omzet. De enorme winstgroei is mede te danken aan de gemiddeld hogere verkoopprijzen van de processoren.

Ondanks dat de groei in het vierde kwartaal behoorlijk terugliep ten opzichte van de voorgaande kwartalen is Otellini optimistisch over 2011. Uiteraard wordt de meeste groei verwacht uit de verkoop van de nieuwe Sandy Bridge processoren. Op kritische geluiden over het succes van concurrerende ARM-processoren in tablets en het achterblijven van Intel in de tabletmarkt reageert Otellini met het statement dat Intel met de Atom-processor en de komende versie daarvan verwacht ook op deze markt mee te kunnen doen.  Tot nu toe is het probleem dat de Atom-processor te veel energie verbruikt om in mobiele apparaten gebruikt te worden. De kracht van de Atom is dat er meerdere besturingsystemen voor beschikbaar zijn, zowel Windows, Android, Meego als Linux.

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord