abonneren

Record omzet pc-processoren

De verkoop van pc-processoren is het afgelopen kwartaal enorm gegroeid. Volgens marktonderzoeker IDC is er met een groei van 23% zelfs een record kwartaalomzet geweest.De groei van 23% in aantallen tussen het tweede en derde kwartaal van 2009 is het dubbele wat normaal is voor deze periode. In termen van omzet was de groei meer dan 14% tot 7,4 miljard dollar.

Processoren voor mobiel gebruik groeien het hardste. Vooral de netbooks met de Atom processoren stuwen het mobiele aandeel op met een totale groei van 37%. De verkoop van desktopprocessoren groeide met 14 % en de serverprocessoren met 12,2%.

De lage prijs van de Atom processoren drukt wel de gemiddelde verkoopprijs die daalde met 7%. De totale verkoop overtrof maar een klein beetje (1,5%) de verkoopcijfers van vorig jaar. Dit leidt tot de conclusie dat de processormarkt zich herstelt.

Als we kijken naar de onderlinge verdeling van marktaandeel in aantallen over het derde kwartaal had Intel een aandeel van 81,1 %, een groei van 2,2%. AMD was goed voor 18,7% een daling van 2% en ook Via ging er 0,2% op achteruit met een aandeel van 0,2 %.

Bron: IDC

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie