abonneren

Record kwartaalomzet Apple

Apple heeft de financiƫle resultaten van het afgelopen kwartaal bekendgemaakt. Het gaat hier om het derde fiscale kwartaal. Apple haalde dit kwartaal een recordomzet van 15,7 miljard dollar. Apple verkocht 61 procent meer iPhones.De omzet steeg in vergelijking tot een jaar geleden van 9,73 naar 15,7 miljard dollar, een stijging van 77%. De winst steeg naar ruim drie miljard dollar.
Er werden het afgelopen kwartaal 8,4 miljoen iPhones verkocht. Ook de verkoop van Mac's doet het goed, met 3,47 miljoen stuks, goed voor een groei van 33% ten opzichte van een jaar geleden. De verkoop van iPods is 8% gedaald. De pas uitgebrachte iPad verkoopt boven verwachting. Daar zijn er nu al 3,27 miljoen stuks van verkocht. 52% van de omzet van Apple vindt plaats buiten de Verenigde Staten.

De verwachtingen voor het komende kwartaal zijn positief. Apple verwacht een omzet van 18 miljard dollar. De iPhone en iPad zijn daarbij de grote trekkers, omdat ze in steeds meer landen worden uitgebracht. Ook heeft Apple voor dit jaar nog een aantal nieuwe producten in de planning.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: