abonneren

Rechtszaak tegen Google Street View verworpen

Het Amerikaanse echtpaar Borings claimt dat Google inbreuk maakt op hun privacy, door foto's van hun huis te publiceren op Google Street View. Daarom slepen ze Google voor de rechtbank. De rechter is echter niet onder de indruk: de aanklacht is verworpen.Het echtpaar Borings claimt dat hun privacy onder druk staat door de foto van hun oprit die op Google Street View te zien is. De rechter, Amy Reynolds, blijkt echter niet onder de indruk.
Het echtpaar kan niet aantonen welke schade ze lijden door de publicatie van de foto; alleen roepen dat er inbreuk op privacy gemaakt wordt, is niet voldoende. De oprit is namelijk ook zichtbaar voor iedere voorbijganger. Alleen als er op de foto iets 'potentieel schadelijks' te zien zou zijn, zouden de Borings een punt hebben.

Daarnaast benadrukt rechter Reynolds dat Google voldoende mogelijkheden biedt foto's te laten verwijderen -- Google is hier zelfs uiterst behulpzaam in. De rechter neemt het echtpaar kwalijk dat ze deze weg niet eens gevolgd hebben. Sterker nog, het echtpaar heeft zich met naam en toenaam in allerlei media uitgesproken en zelfs voor hun huis laten fotograferen. Reynolds claimt dat het echtpaar hiermee hun eigen aanklacht onderuitgehaald hebben.

BetaNews

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord