abonneren

Rechter zet vraagtekens schade internetpiraterij

Een rechter in de staat New York heeft toestemming gegeven voor een zaak die grote gevolgen kan hebben voor toekomstige rechtszaken tegen internetpiraten. Marie Lindor wil namelijk voor de rechter verdedigen dat het huidige systeem van schadevergoedingen voor internetpiraterij ontwettig is en buiten-proportioneel. Marie Lindor is voor de rechter gesleept door de Universal Music Group en een aantal andere platenlabels wegens internetpiraterij. De muziekbedrijven eisen een schadevergoeding van $750 per muzieknummer De advocaten van Lindor vinden echter dat dit bedrag buitenproportioneel is.
Rechter J. Trager had begrip voor het standpunt van Lindors advocaten omdat de geëiste schadevergoeding maar liefst 1.071 keer hoger is dan de daadwerkelijke schade, namelijk 70 dollarcent per nummer.

Nu moet de Amerikaanse muziekindustrie met concreet bewijs komen, zowel die van experts als gedocumenteerd, wat het daadwerkelijke negatieve effect is van internetpiraterij op de omzet van digitale muziek. Dit bewijs zal voor het eerst aantonen hoeveel geld de muziekindustrie verdient met de online verkoop van muziek.

De RIAA wilde nog niet reageren op het besluit van de rechter.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie